Električni sistem in osvetlitev prikolice

Glede na predpise in določbe, ki se nanašajo na razna področja varnosti, je brezhibno delovanje električnega sistema in osvetlitve prikolice ključnega pomena. Ko avtomobil vleče prikolico ali počitniško prikolico, je izjemno pomembno, da je dobro viden. Vsekakor pa je najpomembneje, da električni sistem, ki povezuje vozilo in prikolico, deluje brezhibno, da lahko ostali udeleženci prometa vidijo signale, ki jih daje voznik s smerniki.

Električni sistem

Električni sistem prikolice in osvetlitev sestavljajo priključek, kabel in svetilke. Priključek povezuje prikolico z električnim sistemom avtomobila, tako da lahko luči na prikolici začnejo svetiti. Seveda mora imeti prikolica ali počitniška prikolica brezhibno delujoče zadnje luči, smernike in pozicijske luči. Priključek za prikolico je lahko 7-polni ali 13-polni. Izbrati je treba preprosto tistega, ki ustreza vašemu vozilu. Če niste prepričani glede tega, katerega izbrati, stopite v stik z nami in z veseljem vam bomo pomagali. Če imate na vozilu 13-polni priključek, na prikolici pa 7-polnega ali obratno, imamo na zalogi adapterje, s katerimi boste lahko rešili tudi ta problem.

Različne vrste luči

Luči na prikolici ali počitniški prikolici morajo biti iste vrste kot na celotnem vozilu. Če želite zamenjati model luči, morate nadomestiti vse svetilke na prikolici, da zagotovite brezhibno delovanje. Lahko se odločite tudi za menjavo klasičnih luči z LED-svetilkami. LED-svetilke imajo številne prednosti, kot je na primer daljša življenjska doba v primerjavi z navadnimi lučmi. Poleg tega ima uporaba LED-svetilk namesto navadnih luči pomembne prednosti tudi s stališča varovanja okolja. Podjetje Valeryd ponuja širok nabor različnih LED-svetilk. V ponudbi imamo tudi komplete svetilk, ki vsebujejo vse potrebno, vključno s priključkom in kabli za prikolico, smerniki in zadnjimi lučmi. Vključene so tudi sponke in klešče.