Plinske vzmeti, potiskalne plinske vzmeti

Plinske vzmeti včasih enostavno imenujemo tudi plinski blažilnik. Te potiskajo povsem na enak način kot enostavne kompresijske vzmeti, vendar ob tem delujejo tudi kot blažilniki. Plinske vzmeti se pogosto uporabljajo za blaženje pri odpiranju in zapiranju stranic prikolice, prtljažnega prostora ali pokrova motorja na avtomobilih, ladjah, prikolicah, počitniških prikolicah, strojih ali kmetijskih strojih. S tem olajšajo delovanje različnih naprav, uporaba vozila pa postane lažja in učinkovitejša.

Široko področje uporabe

Plinske vzmeti imajo obsežno in široko področje uporabe. Poleg vsega, kar smo našteli zgoraj, se uporabljajo tudi pri opremi v zdravstvenih ustanovah, v pohištveni industriji, za prezračevalne lopute in v raznih električnih in drugih napravah ter delih strojev. Seznam je zelo dolg, saj jih uporabljajo v najrazličnejših industrijskih panogah. Plinske vzmeti so se izkazale kot zelo uporabne, saj lahko prihranijo veliko dela.

Drugi načini uporabe

Drug način uporabe je dvigovanje težkih predmetov na roke, pri čemer lahko prav tako uporabimo plinske vzmeti oziroma plinske blažilnike. Za več informacij o tem se lahko kadarkoli obrnete na nas.

Izjemen potencial plinskih vzmeti

Možnih načinov uporabe plinskih vzmeti je resnično veliko. Če uporabite svoje zamisli in inovacije glede uporabe plinskih vzmeti, lahko ustvarite uporabne izdelke. Omejitev pri tem ni – greste lahko tako daleč, kot sega vaša domišljija.

Tehnični podatki

Plinska vzmet je sestavljena iz ohišja za bat, palice bata, bata in tesnil. Napolnjena je z dušikom, ki je pod visokim pritiskom in ki ustvarja nasprotno silo tudi do 2500 N. Dušik je nereaktiven plin, kar pomeni, da se ne vname, ne more eksplodirati in ni strupen. Poleg dušika vsebuje plinska vzmet tudi majhno količino olja. Olje poskrbi za optimalno mazanje in hidravlično dušenje plinske vzmeti ob koncu udarca.

Plinske vzmeti ne potrebujejo vzdrževanja. Palice bata ni dovoljeno mazati z mastjo ali oljem. Poleg tega palice bata ne smete barvati, treba pa jo je zaščititi pred zunanjimi vplivi.

Plinske vzmeti podjetja Valeryd delujejo pri temperaturah od -35 stopinj Celzija do +90 stopinj Celzija. Plinskih vzmeti ni dovoljeno pregrevati ali jih izpostavljati odprtemu ognju.